Scroll to top

Tvoj pogled na svet

Udruženje “Gledamo srcem” je u saradnji sa farmaceutskom kompanijom Roche uradilo promo video snimke sa osobama koje su slepi ili slabovide.

Svako od njih je ispričao svoju životnu priču u kratkoj formi od par minuta. Svaka priča je drama za sebe i borba kroz život koja ne postoji samo kod osoba sa invaliditetom, ali oni nam govore koliko je važno prevazići svaku teškoću.

Kroz njihove priče možete saznati sa kojim se sve problemima susreću osobe oštećenog vida, kao i to kroz šta sve prolaze oni i njihovi bližnji.

Ovi snimci svedoče o značaju podrške tokom lečenja i o važnosti redovnih oftamoloških kontrola.

Nedeljka Ložajić

Nedeljka je danas u penziji, vodi ispunjen život, ostvarila se kao majka, dosta je putovala, a uz dobru organizaciju ponekad je, kako sama kaže, i zaboravljala da je slepa.

Tijana Simić

Tijana želi da svojim primerom motiviše sve osobe sa oslabljenim vidom da rade na svom formalnom i neformalnom obrazovanju i usavršavanju, a poslodavce poziva da im pruže priliku.

Ljiljana Markoš

Ljiljana je apsolvent psihologije, za koju se opredelila jer je zbog svog zdravstvenog stanja shvatila značaj podrške, razumevanja i empatije.

Boban Veličković

Predsednik i osnivač Udruženja slepih i slabovidih „Gledamo srcem”. Boban smatra da je za sve slepe i slabovide osobe neophodno da konstantno rade na sebi, nadograđuju znanja i veštine, uče jezike i digitalno se opismenjavaju, jer u praksi veoma teško dolaze do posla, usled sumnji poslodavca u njihove sposobnosti. Borba za jednakost i ravnopravnost mu je na prvom mestu.

Milica Veljković

Milica smatra da je za slepe i slabovide osobe od velikog značaja dobra integracija u društvo i da se izdignute glave suočavaju sa izazovima koje život donosi.

Miloš Veljković

Miloš za sebe kaže da je borac i čovek pun optimizma.Kako navodi, jednom kada je prihvatio sebe kao slepu osobu, osetio je slobodu koju nije iskusio do tada. Apeluje na sve slepe i slabovide osobe da svoje stanje prihvate, da se ne osećaju postiđeno i da će u takvim okolnostima rušiti sve granice koje se ispreče u životu.

Related posts

Skip to content